Header4.jpg

naartopbakkers

Bewuste keus

Lunch Service Nederland ontwikkelt actief haar beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat ziet u onder meer in het gebruik van onze ingrediënten. In 2010 worden enkele grote stappen gezet om uiteindelijk te komen tot een innovatief MVO-beleid voor onze gehele organisatie.

Biologisch

Inmiddels gebruiken we voor een deel van ons lunchassortiment biologische ingrediënten met EKO-keurmerk. Het aandeel biologische lunches wordt geleidelijk uitgebreid.

Streek- en seizoen

De seizoensgebonden ingrediënten van onze producten worden alleen in het seizoen gebruikt. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van streekingrediënten. Daarmee wordt onnodige dure inkoop of mindere smaak voorkomen. Ook neemt het aantal ‘FoodMiles’ van Lunch Service af. Hierdoor zijn bijvoorbeeld salades en fruitsoorten alleen in het voor dit product geldende seizoen beschikbaar.

Duurzame vis

Met ingang van 1 januari 2010 gebruikt Lunch Service alleen duurzame vis, wij volgen hierbij de viswijzer waardoor de vis gegarandeerd afkomstig is uit duurzame visserij. En dat is hard nodig voor de bescherming van vispopulaties en het behoud van de vissector. Dat is ook de reden waarom Lunch Service met ingang van 1 januari 2010 haar broodjes niet meer belegd met paling.

Scharreleieren

Lunch Service gebruikt met ingang van 1 januari 2010 uitsluitend nog scharreleieren. Deze eieren komen van kippen die vrij rondlopen en in schuren leven met legnesten, zitstokken, strooisel op de grond en daglicht door de ramen.

Dieetwensen

De behoefte aan lunches dan wel concepten die voldoen aan specifieke dieetwensen varieert sterk. Lunch Service biedt op aanvraag met plezier lunches dan wel concepten op maat van uw dieetwensen.

Voedselveiligheid

De producten van Lunch Service spelen een belangrijke rol in de gezondheid van onze eindgebruikers. Daarmee draagt Lunch Service verantwoordelijkheid voor de klanten van zijn afnemers. Borging van voedselveiligheid is daarom van cruciaal belang. De partners van Lunch Service voldoen vanzelfsprekend aan alle wettelijke eisen. Inmiddels zijn diverse partners gecertificeerd op het gebied van BRC. Andere partners zijn gecertificeerd op de branche hygiënecode.

Reduce, re-use, recycle

Lunch Service streeft ernaar het milieu minder te belasten. Dat doen we door:

  • Beperken van voedselafval, onder meer door ons brood vers te bakken, onze kaas en vleeswaren vers te snijden en ons kruiden vers te plukken;
  • Nauwgezet beheer van verse producten om afval te beperken;
  • Waar mogelijk bezorgen van retouren bij Voedselbanken;
  • Minimaliseren van verpakking waar mogelijk;
  • Serveren van lunches met wat nodig is, niet met wat overbodig is;
  • Online bestellen wordt aanbevolen, orderbevestigingen sturen we per mail;
  • Facturatie en andere communicatie is per mail of via internet;
  • Scheiden van alle papier, glas, plastic, etc. dat niet kan worden hergebruikt.